Tuesday, March 20, 2012

Kukesupp

Kindlasti olete kuulnud rahvakeelset väljendit "selle asja tegemine on lihtne nagu kukesupp". Lihtne ta tõesti ongi. Salvest on lisaks oma tavapärastele suppidele müüki paisanud ka oma "3 minuti seeria" odavama hinnaklassi supid (hind umbes 1 EUR ümber erinevates poodides), mida iseloomustab järgmine purgikaane illustratsioon:
 
Otsustasin siis sellest seeriast esimesena võtta luubi ja lusika alla "Kukesupi". Purki avades vaatas kaane alt vastu pinnale kogunenud ja tardunud mõõdukas rasvakiht. Purgi sisu lähemalt silmitsedes ei jäänud silma mitte ükski lihatükk. Ka polnud kanalihast sõnagi mainitud supi koostises.
 Kallasin siis selle sisu potti ja keetsin kolm minutit. Pärast keetmist serveerituna nägi tulemus välja selline:
Nüüd te kindlasti küsite, "aga kuidas maitses?". Tuleb kurbusega tõdeda, et ei midagi erilist ja samas mitte midagi halba ka. Minule tundus see supikene liiga soolane olevat. Ka tundus, et kanapuljongiga on veidi üle pingutatud, puljoni ja soolamaitse tulid väga kõvasti esile ja muud maitset nagu ei tundnudki. Visuaalselt pole supil viga - mõõdukalt on puistatud sisse tilli ja porganitükke. Endale üllatuseks avastasin sealt päris suure hulga erinevaid köögivilju: kartul, sibul, porgand, till ja veel mingid taimetükikesed, mida ma ei suutnud identifitseerida.
 Supi põhiliseks "täiteaineks" on mingi turbonuudli taoline makaron. Tegemist paistab olevat tõeliselt lihtsa koostise ja valmistamisprotsessi läbinud supiga. Seega on ta oma nime täitsa väärt - "Kukesupp".
 Suureks puuduseks antud supil ongi lihatükikeste või kanatükikeste puudumine. Kes liha ei armasta, võib antud supist vaimustuses olla, kuid lihaarmastaja peab paraku leppima siinkohal paraja lurriga. Ise hammustasin kõrvale singi-võileiba, mis kompenseeris sellest supist puudu oleva liha.
 Kukesupp on suhteliselt lahja, juba pärast tunniajalist seedimist oli tunda, et tahaks midagi kuskilt peale hammustada.
Minu hinnang sellele supile oleks siis:
1 (ajab asja ära, aga ostma ei torma).

Üldised parameetrid:
Hind: 0.89 EUR (Selver);
Kalorsus: 427.2 kcal;
Purgi kaal: 480 grammi.

1 comment:

  1. Sigmar, registreeri oma blogi ka siin http://blog.tr.ee/

    ReplyDelete