Monday, January 20, 2014

Salvesti Rassolnik

Pärast väga pikka pausi siin Purgisuppide blogis otsustasin taaskord oma toidulauale purgisupi lubada. Poes riiuli juures seistes märkasin, et enamik meelepäraseid Salvesti ja Felixi suppe on nüüdseks juba läbi proovitud.

 Silmitsesin kohe mõnda aega riiulit, kuni silma jäi üks tegelane - Salvesti Rassolnik. Pole tõesti seda siin veel arvustanud, seega otsustasin ta toidukorvi asetada, hiljem asetasin ta veel kenasti kassalindilegi, müüja lõi läbi, küsis Partnerkaarti ja hinnaks tuli 2.25 :)
Purk ise on nagu Salvesti purk ikka, pool liitrit, punase kaane ja suhteliselt mõistliku disainiga (ma pole muidugi eriline disainiekspert siin).


 Kuna supi nimigi juba viitab, et tegemist pole kohaliku toidu, vaid kusagilt Venemaa kandist sisse rännanud või sisse toodud toiduga, otsustasin taas veidi guugeldada ja antud supi kohta veidi infot hankida.
 Tuleb välja, et tegemist on äärmiselt hea pohmakarohuga! Kahjuks või õnneks aga mul paraku pohmakat pole, tõenäoliselt sellepärast, et esmaspäev. Nädala lõpu lähenedes hakkab pohmaka võimalus tasapisi suurenema ja eks näis, kas ka siis antud tegelane mu lauale end ilmutab.
 Rassolnik on pärit siis 15. sajandi venemaalt ja selle nimi pärineb sõnast rassol, mis on tegelikult hapukurgi vedelik. Tegemist on siis hapukurgil põhineva supiga. Hapukurgile viitas ka tugev hapukas lõhn, kui purgi lahti tegin.
 Purgi sisu nägi meeldiv välja, selline paks mass. Koukisin selle massi potti, panin poolteist purki vett peale (nii oli soovitatud, umbes 0.7 liitrit) ja hakkasin siis keetma. Kees oma viist minutit ja tulemiks oligi täiesti supi moodi supp.
Lõhn oli endiselt pärast keetmist väga hapukurgi lõhnane. Nii nagu peab vist. Supp parajalt paks ja päris meeldiva välimusega:


Supi sisu nägi suhteliselt selge välja ka, kartulid ja muud komponendid ei lahustunudki potti ära vaid jäid ühte tükki.
Maitse oli tal ausalt öeldes mage ja kuidagi vähese hapukurgi maitsega. Tunda andis selline rasva maik ja lõhngi. Lihatükid nägid sellised kaua seisnud välja (purgisuppides olev liha ongi reeglina selline). Ka oli sees parasjagu tange ja porganditükke, leem nägi mõnusalt läbipaistmatu välja.
 Supi maitse siiski üldjuhul veidi läilavõitu ja liha oli nagu oli. Järgmine kord väga suure hurraaga seda suppi enam ostma ei torma. Kodukootud rassolnikutega on seni oluliselt paremad kogemused olnud :)


Üldised parameetrid:
Hind: 2.25 EUR
Kalorsus: 646kcal
Purgi kaal: 530g

No comments:

Post a Comment