Wednesday, March 21, 2012

"3 minuti" saaga jätkub - Talupoja supp

 Kindlasti on lugejatel veel värskelt meeles lugu sellest, kuidas ma Kukesuppi maitsesin. Sellesse samasse seeriasse on auväärne supitehas Salvest paigutanud ka teisi oma tooteid, nagu näiteks Talupojasupp. Talupojasupp oli mul täna kodus külmikus kenasti ootamas ja mõtlesin ta siis ära proovida. Purgile peale vaadates paistab olevat täitsa tore ja nägus supike. Purgi kaant avades ei paistnudki üllataval kombel sellest supist silma tardunud ja paksem rasvakiht. Selle peale hakkas mul muidugi hoiatussignaal tööle - tegemist võib olla lahja supiga. Lahjadust kinnitab ka asjaolu, et purgi sisu supipotti kallates ei märganud ma mitte ühtegi lihatükki. Samuti ei märganud ma ka makarone. Supi põhiliseks täiteaineks on kartuli ja tangu segu, muus osas isegi veidi sarnane Kukesupile. Sisaldab mõõdukalt porgandit ja ka vähesel määral tilli.

Enda õnnetuseks kallasin supi sisse liiga palju vett - sellele supile võib klassikalisest kogusest ehk 1 purk kindlasti vähem panna, nii pool purki. Antud supp on vägagi vedel.
 Kui olin supi keetmisega ühele poole saanud, siis täitis mu kööki vägagi tuttav aroom - Kukesupi-laadne aroom. 
 Egas midagi, võtsin siis paar kulbitäit ja paigutasin äsjavalminud supikest oma toidunõusse, misjärel pärast serveerimist avanes selline vaatepilt:

Hoolimata oma lahjadusest jättis antud supp mulle väga hea mulje. Eelkõige hinna ja maitse suhte osas. Supi lõhn on sarnane Kukesupile, kuid puljongi ja soola maitse pole enam nii pealetükkiv. Tangud supis andsid isegi kerget aroomi ja maitset. Tegemist tundub olevat sellise mõnusalt lahja õhtusöögi-supiga.

Kellel tuleb tahtmine mõnikord õhtul toidulauale midagi vedelat (ma ei pea siinkohal silmas alkohoolseid jooke) kuid samas ka võrdlemisi lahjat panna (õhtuti teatavasti ei soovitata raskesti seeditavaid toite süüa), siis julgen seda suppi lausa soovitada. Tänu Talupojasupile julgen odavaid suppe ka edaspidi katsetada.

Minu hinnangul võib seda suppi täitsa teinekordki osta ja annan talle ka vastava hinde.
Minu hinne: 2 (kärab küll).

Üldised parameetrid:
Hind: 0.89 EUR (Selver);
Kalorsus: 320 kcal;
Kaal: 500 grammi.

5 comments:

  1. Alguses ma mõtlesin, et see supiseeria on nagu mingi koodnimi või midagi sellist, aga tegelikult on ju nii isegi parem. Keegi peab selle raske töö ju ette võtma (ainus töö, mis toidab!) ja supid ära proovima...

    Täitsa kasulik ettevõtmine! :)

    ReplyDelete
  2. Tee edetabel ka (nagu Topgearis) ja hindeid saaksid anda mitmetel erinevatel skaaladel nagu maitse, soolasus, lõhn, välimus, hind, toitvus (kalorid) ;-)

    Aga jah, mis muud kui head isu!

    ReplyDelete
  3. Kui Selverist kõik supid ära proovitud, siis võin Sulle Maximast lisa hankida - seal on kindlasti väga intrigeeriv valik! :)

    ReplyDelete
  4. Juhtusin eile poes järjekorras olles seisma noormehe ees, kes sama suppi ostis. Ilmselgelt mõtlesin kohe, et millal sina selle supini jõuad. Ei osanud oodata, et nii kiiresti! :)

    ReplyDelete
  5. Risse, ei ole ilus piiluda teiste inimeste ostukorvi sisusid :)

    ReplyDelete