Monday, March 19, 2012

Felixi hernesupp


Üks minu toidulaua põhilisi rikkalikuks tegijaid on olnud Põltsamaa Felixi hernesupp. Selveris maksab ta umbes 1.85 EUR. Tegemist on hernesuppidest ühe odavaimaga, kuid siiski päris maitsva supiga. Singitükke on sees piisavalt, purki avades ei tule ehmatavaid aroome ja keetes jääb ta parajalt paksuks. Koostiselt paistab silma herneste rohkus. Üldse ongi nagu põhilisteks komponentideks herned ja singitükid. Muud nagu väga silma ei paistagi. Eks koostis kajastub ka hinnas. Minu hinnangul võiks seal rohkem tilli ja progandit sees olla. Maitse ja lõhn on sellel supil meeldivad ja toiduisu tekitavad. Maitse on veidi nn läilavõitu. Midagi teravat ja vürtsikat tunda ei ole.
Mina isiklikult väga suure söömaga pole - tavaliselt saan ühest purgisupist kaks portsjonit. Antud supi üks portsjon täidab minu kõhtu kenasti järgnevaks 4-5ks tunniks. Muidugi tasub kõrvale ampsata ka leiba, et supp liiga läige ei tunduks.
Keetmisel järgida klassikalist meetodit - ühele purgitäiele supile lisada üks purgitäis vett. Keeta umbes kaks minutit.
Enesetunne pärast supi söömist oli hea. Ei tekkinud mitte mingisugust iiveldust ja tühja kõhu tunne oli läinud. Samuti ei täheldanud mõningase aja möödumisel eriolukordi oma seedekulglas.

Hinnang: 2 (kärab küll).

Üldised parameetrid:
Hind: 1.85 EUR (Selver).
Kalorsus: 837.4 kcal;
Purgi kaal: 530 grammi.

3 comments:

  1. Felixi supid on enamasti ohutu valik. Ja hernesupp imho jah üsna asjalik.

    ReplyDelete
  2. Ma ise täpselt enam ei mäleta milline see hernesupp oli aga purgi järgi tunneks ta ära.. Igatahes jah ühte sorti hernekas oli super hea ja maksis ehk 18/28 krooni.. olin päris huviline mõnda aega.

    ReplyDelete
  3. Felixi hernesupp on tavaliselt ainus purgisupp, mida minu külmkapis leida võib. Ja mulle asjaolu, et selle koostises minimaalselt porgandit on, väga meeldib!

    ReplyDelete