Tuesday, May 22, 2012

Salvesti Frikadellisupp

Pärast väga pikka pausi minu purgisupiseiklustes jõudis kätte tänane päev, 22. mai aastal 2012, mil ilmus minu minu menüüsse taaskord purgisupp. Naljakas, aga pärast nii pikka purgisupi pausi hakkas tekkima lausa igatsus nende järele. Köök tundus kuidagi tühi ja külmkapp kuidagi sisutu nägemata seal mõnda vana head purgisupi purki.
 Suures nostalgiahoos sammusin hommikul Selverisse ja otsejoones sinna samasse vanasse heasse kohta, kus vanasti müüdi purgisuppe. Ja endiselt olid mu vanad sõbrad kõik seal riiulil reas. Põrnitsesin natuke seda kirevat valikut ja seejärel sirutasin oma käe veel seni proovimata isendi suunas. Valikuks osutus Salvesti Frikadellisupp. Antud supi kohta ka alljärgnev kirjeldus räägib.

Muidugi ei tasuks tähelepanuta jätta neid varbakesi, mis siia pildile kogemata jäid :)

Purgi kaant avades vaatas vastu suhteliselt meeldiv vaatepilt. Polnud väga palju rasva ega hallikaks tõmbunud sisu. Vastu vaatasid oliivid, porganditükid, makaronid, kartulid ja natuke rasva.



Supi sisu on äärmiselt kartuline. Palju on kartulit ja mõõdukalt ka frikadelle. Frikadellide koguse järgi on antud supp täiesti oma nime vääriline. Sisu obseveerides jäi silma, et see on kuidagi komponentidevaene. Põhiliselt paistis supi silma kartul ja liha. Natuke makarone. Natuke veel mingeid tükikesi. Ja kollane supileem. Kusjuures supi maitse meenutas kohati talupoja suppi. Lihatükid olid isegi liha maitsega, supi soolasus tundus mulle isiklikult paras. Ühest purgist saab kaks keskmise suurusuega portsjonit, seda siis muidugi purgitäiele supile purgitäit vett lisades. Sõin lõunaks ühe portsjoni ära ja kõht sai isegi täis.

Tõenäoliselt ostan seda suppi tulevikus veelgi. Mingit imelikku järelmaiku sellest suhu ei jäänud ja seedimine trikke ei teinud. Ka ei täitunud mu kodu seda keetes vastumeelse lõhnaga.
Annan sellele supile siiski hindeks 2, kuna arenemisruumi siin veel on (näiteks võiks tootja lisada rohkem mingeid maitsetaimi).

Üldised parameetrid:
Hind: 2.35 EUR.
Kalorsus: ca 356 kcal.
Purgi kaal: 530 grammi.

No comments:

Post a Comment